Forum Arda.sk

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

:oznam: Začína sa pripravovať Zasadanie Senátu ST. Hlasovanie o dátume a predbežnú agendu nájdu Senátori v príslušnej téme. :saruman: :galadriel: :gandalf:

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 26   Go Down

Author Topic: Technické záležitosti  (Read 155800 times)

Ramgad

• Biela Rada
  • Najkrajšia elfská princezná Daguška
    • Ramgad.Tolkien.sk
Re: Technické záležitosti
« Reply #192 on: December 24, 2007, 10:59:58 am »

Ľudia mám 2 otázky:

Kde sa dá kúpiť Windows, ak si nechcem kupovať k nemu aj PC? Chcem prísť do obchodu a odísť s kúpeným windowsom. Na tej ich stránke sa k tomu nemôžem dopracovať, furt tam majú niečo, že aj komp k tomu a tak. A predávajú ešte XP?

A druhá otázka, je možné mať nainštalovaný MS Office 2007 zároveň s iným? Segra potrebuje spraviť niečo do školy a prikázali im to robiť iba vo Worde 2007. Na stránke som našla "60-dňová skúšobná verzia aplikácií a sád systému Microsoft Office 2007" http://www.microsoft.com/slovakia/office/trial/60days.mspx ale neviem, jak to použiť :-[ to musím odinštalovať ten starý office a potom tam pacnúť toto? A čo keď vyprší tých 60 dní, zase môžem inštalovať starý Office?

Crankia

• The Administrator
  • Clen ST
« Reply #191 on: November 27, 2007, 03:13:21 pm »

no, aby som odpovedala na rmagadiu otazku
Open Ofice ficiaci od windowsoch nie je najmensi problem. ja ho uz mam par rokov a MS ofice instalovany nemam ani neplanujem
a ked niceo vytvoris a chces aby ti to otvoril pocitac a nie je tam OO ale MS O? jednoducho, pri ulkadani dokumentu zvolus ulozit ako a v tom policku kde sa volia koncovky si vyberies MS ofice format.

nuz a mne osobne to robi minimalne problemy

Bojkotovať Facebook je ako bojkotovať dennú tlač. Nepotrebujete ju k životu, ale potom sa nesťažujte na nedostatok informácií.

Eruantalon

• Grammarhauptsturmführer
  • Biela Rada
  • Hraničiar
« Reply #190 on: November 27, 2007, 01:03:45 pm »

... ale doinstaluj si aj OO a pomaly si zvykaj ;-) (minimalne kvoli tomu, ze komplet vedenie ST bezi na OO... :-D)
Ranger is like God. His paths are unpredictible and lonely.
Say NO! to Láthspell.
Dobrá nálada nevyrieši vaše problémy, ale naserie toľko ľudí, že sa oplatí udržať si ju.

Shadow

• Ujo
  • The Administrator
  • Inkvizítor
« Reply #189 on: November 27, 2007, 08:50:55 am »

A mas problem to menit na inom pocitaci :D
Open Office neni zle, ale pokial to neprenasas medzi Office a OO viackrat, lebo 20x to funguje a na 21, ked to najviac potrebujes tak to nejde :)
Nechcem ta navadzat ze M$ su lepsi, ale zostan zatial pri nich...
Bringing chaos to Your lives since 1983

Važte si piva, křesťané, až dojde, zlý čas nastane

"Věk nepřináší moudrost, Bene, ale dodává ti rozhled… a nejsmutnější, co můžeš z té výšky vidět, jsou – v dáli za tebou – pokušení, kterým jsi odolal. Já vidím ta svá… ale ani jedno z nich nedosahuje tak kolosálních rozměrů!"

Eruantalon

• Biela Rada
  • Hraničiar
« Reply #188 on: November 26, 2007, 10:44:26 pm »

takto: OS (akýkoľvek) dodáva také tie funkcie ako samotný beh kompu, komunikácia so zariadeniami, správa súborov (kopírovanie, presúvanie, mazanie), správa pamäte(RAM aj HDD - že defragmentácia a podobne), atď... (sú celé predmety o tom, čo všetko robí OS)

office je nad tým balík na prácu s dokumentami...

a čo sa MO a OO týka... formáty MO sú pa(/o)tentované a chránené... takže nikto presne nevie ako fungujú (MS nepovie, lebo inak by ho OO dokázal plne nahradit...). Teda OO nemá problém so svojimi formátmi. ale pokiaľ ukladá do MS formátov, tak len "tipuje" ako to asi je... úspešnosť je imho slušná, ale nie celkom 100%ná... minimálne pri tých novších funkciách to ešte nemajú presne odsledované... A pokiaľ náhodou OO ponúka niečo so MS ešte nemá, je to úplne o ničom otvárať v MS.
Čiže záver z tejto kapitoly: OO do OO je v pohode. problém môže nastať len keď ideš z OO do MS, (alebo zriedkavejšie naopak). le problém z exportom sa dá obísť tým, že OO má priamo zabudovanú funkciu exportu do PDF. čiže keď generuješ niečo, čo budú ľudia už len čítať, urobíš PDF a je to dokonalé...
Say NO! to Láthspell.
Dobrá nálada nevyrieši vaše problémy, ale naserie toľko ľudí, že sa oplatí udržať si ju.

Ramgad

• Biela Rada
    • Ramgad.Tolkien.sk
« Reply #187 on: November 26, 2007, 09:48:34 pm »

Nen ja viem, čo je OS, že XP, Vista a tak, ale chcela som vedieť skôr základné fcie, že čo to zabezpečuje. Odpoveď typu ...aby som mohla robiť na kompe... mi nestačí, nie som úplne čistá blondína :P

To druhé ma trošku zaondieva, keď sú s tým problémy (vec typu ...dá sa to uložiť ako MS Office dokumenty... je problém). Často prenášam takéto dokumenty z jedného kompu na druhý, tak to by nešlo...

Proste som chcela urobiť takú halušku, že budem mať OS Windows, ale Open Office na tom. Aj keď moc okolo toho neviem, ale dúfala som, že v tom bude menej blbostí ako v MO...

Nenwen

• Priatelia ST
  • *
  • Untouchable
« Reply #186 on: November 26, 2007, 09:32:06 pm »

heh ramgad sak OS windowssu tie windowsy... ako XP a blaaa blaaa... a MS office je to v com pises a neni to wordpad a ani notepad... teda snad som dobre pochopila otazke...

MS office vobec nemusis pouzivat, open officce ma tusim secko a mozno troska naviac a je zadara...

kazdy dokument co vytvoris v MS office bezproblemov otvoris v Openoffice... naopak to vsak nejde... ale zas veci v open office mozes ukladat aj tak aby ti to vytvaralo MS Office dokumenty... proste je to jednoduche...
All dogs have four legs.
My cat has four legs.
Therefore my dog is a cat.

Ramgad

• Biela Rada
    • Ramgad.Tolkien.sk
« Reply #185 on: November 26, 2007, 09:09:00 pm »

Mohol by mi niekto zdatný vysvetliť rozdiel medzi OS Windows a Microsoft Office? Viem, že Office je to, kde sa nachádza word, excel, powerpoint a kopa strašne užitočných a nevyhnutných nástrojov, ale akú fciu presne má OS?

A druhá otázka znie, dal by sa vymeniť Microsoft Office za Open Office a fičalo by to na Windowsoch?

Hmm a tretia otázka, aká je kompatibilita Open Office s MO, keby sa chcelo riešiť niečo medzi oboma? Také prípony ako .doc a .ppt/s to má?

Boromir

• Priatelia ST
  • *
  • Temný pán 13/6 (Čo sa budem pretvarovať)
« Reply #184 on: September 26, 2007, 07:55:49 pm »

Hm, aktualizoval som softver na GPS cez originalne DVD. Hm vsetko to prebehlo v poho az nato, ze GPS mi teraz nevie chytit signal. Mohla mat ta aktualizacia nato nejaky vplyv?
Haluzné nápisy na tričká.

Eruantalon

• Biela Rada
  • Hraničiar
« Reply #183 on: September 26, 2007, 01:43:41 pm »

ten pevny prvy riadok je cez Window -> freeze panes. pohraj sa s tym, ale asi by si predtym mala byt nastavena na bunke A2

a to vysuvanie vyzera ako filter (Data - Filter - asi Auto filter)... tiez sa s tym pohraj. mne sa tu bez dat blbo robi... navyse v robote :-D
Say NO! to Láthspell.

Ramgad

• Biela Rada
    • Ramgad.Tolkien.sk
« Reply #182 on: September 26, 2007, 09:56:15 am »

Pomôžte s excelom, plosím ???

Potrebujem urobiť 1. riadok pevný (vidno ho ako 1., aj keď sa narolujem na 1500...) a navyše z neho potrebujem také rolovacie okienko (fakt netuším na čo to je, ale vypadá to pekne). 4 stĺpce mám prednastavené, ale potrebujem ich viac a ja to neviem urobiť :(

Shade

• The Administrator
« Reply #181 on: September 03, 2007, 03:16:27 pm »

Loth: Nie som si istý, či zvládne aj toto, ale skús googlit program s názvom SUPER, skonvertuje skoro hocičo na hocičo. :)

A btw. práve si odvírovávam comp, takže nejakú dobu asi nebudem moc rozumne fungovať s netom. Ak by ste niečo po mne chceli, radšej mi napíšte SMS/zavolajte.

Lothmíril

• Členovia ST
  • Keeper of the flame
    • SlavCon 2012
« Reply #180 on: September 03, 2007, 01:51:08 pm »

maam problem, viem ze to vyznie stupidne, ale potrebujem convertnut film z dvdcka do podoby, ktora by sa dala nejak editovat a prehravat na ipode, resp potrebujem popridavat do filmu titulky a zatial ho mam len na dvdcku. Vedeli by ste mi s tym nejako helfnut?
"If anything appears too easy: Question it.
If anything appears too hard: Challenge it."

Frederico Hewitt Cruz, 9th November 2007

morgoth

• Senát ST
    • Angband, home of Morgoth
« Reply #179 on: August 29, 2007, 02:39:02 pm »

http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

Nie je tam sice geforce go 6xxx rada, ale skus stiahnut ovladace pre geforce 6 series a snad ti to pojde.

Shade

• The Administrator
« Reply #178 on: August 29, 2007, 02:34:27 pm »

Chce to stiahnut najnovsie ovladace... na stranke nvidie urcite su
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 26   Go Up

Page created in 0.03 seconds with 16 queries.