Moorning, Fellowship of Tolkien

Mala som kedysi tvorivu chvilku uprostred noci, a napadla ma diskusia a anotacia na SlavCon.
Stihnú Hobita natočiť pred koncom sveta?
Chcem rozpútať búrlivú diskusiu. Chcem počuť, že Galadriel tam nemá vonkoncom čo hľadať a že Peter Jackson spracoval Pána Prsteňov fenomenálne! Chcem ho zniesť pod čiernu zem za vymýšľanie zbytočných ženských postáv či rozširovanie ich úloh a bezostyšne obdivovať za stvárnenie Roklinky. Chcem sa smiať na trpaslíkoch, ktorí prišli každý z iného príbehu, a polemizovať, v ktorom okamihu skončí prvý film a či si aj tento krát dovolia vynechať niečo tak esenciálne ako Toma Bombadila alebo Scouring of the Shire. Nesúhlasíte s niečím, čo som napísala? Výborne, príďte sa pohádať.
No a netrúfam si úplne na takéto niečo bez podpory a pomoci. Už som sa bavila s Morgothom, ako by sme takú diskusiu koncipovali... možno ako "debatný" boj proti PJ a za PJa, kde by sa ľudia rozdelili podľa svojich preferencii alebo aj náhodne. Alebo môžme spraviť panelovú diskusiu

alebo len takú všeobecnú, s tým, že budeme mať pripravenú štruktúru a dúfať, že sa ľudia chytia...
A chcela som sa spýtať, kto by nám s tým chcel pomôcť, je v podstate jedno, v akej miere. Ozvite sa mi, alebo len napíšte sem komentár s názorom, návrhom, čokoľvek je vítané. V neposlednom rade prítomnosť na diskusii