Uhm no nieje to link ale len výcuc z jedného článku, že ako vnímaju európania Slovensko. Taky "haluzny" článok.
Ale mňa zaujalo toto:
"Pidde Andersson (22), študent, Švédsko
Naša stála korešpodentka v Štokholme Ivana Szabová zastavila na zástavke metra Piddeho. Pidde je mladý Švéd, študent, pozná svet a už niekoľko krát bol v USA. Jeho starí rodičia pochádzajú z Nórska a tak je aj trochu Nórom. Pije však ako Dán...
Sadla som si s ním na jedného Budweissera, ten je vo Švédsku obľúbený - hovorí naša stála korešpodentka - a začala som mu klásť otázky...
Piddeho potešilo, že si ho niekto na ulici všimol. V tejto postindustriálnej krajine už takmer nežijú žiadni ľudia a ak áno, nepoužívajú svoje dolné končatiny a tak ich málokedy stretnete...
Položila som mu preto sériu otázok ohľadom Slovenska. Dokázal relatívne správne určiť geografickú polohu Slovenska. Správne určil, že Slovensko je v Európskej únií. Myslel si však, že u náš žijú hobiti, lebo podľa neho sme niekde v Stredozemi. Pidde má rád Froda, je to jeho vzor. A vraj vždy chcel spoznať ľudí z jeho vlasti.
Musela som ho však sklamať. Vysvetlila som mu, že na Slovensku žijú Slováci a nie Hobiti. Žiaľ v Švédčtine je slovo "slovák" veľmi blízke priezvisku Bilba Pytlík. V švédskej verzií Pána prsteňov sa volal Bilbo Sloovik..."
Celý článok (ak by predsa len niekto ho chcel čítať) je tuto:
http://www.birdz.sk/casak/clanok.php?clanok=369&vrubrike=40