Ramgadíkove nachoscca pre 4 ľudí, podľa množstva chipsov a rajčín- balíček Tortillas chipsov (najlepšie s chilli príchuťou, ale môžu byť aj iné)
- konzerva lúpaných rajčín (cca 400-425 ml)
- zopár jalapeños papričiek (stačia aj 4, podľa chuti, oni dosť štípu)
- soľ, bazalka (alebo iné korenie)
(môže byť aj cibuľa, ja som nedala)
=> keďže to má byť rýchle a jednoduché, tak sa bude robiť iba tá omáčka (predávajú ju aj hotovú, taký malý kelímok za 120 Sk): do misky dáme rajčiny (najlepšie bez nálevu) a posekáme ich nadrobno, pridáme nadrobno nasekané jalapeños, lyžičku soli a bazalku (ja som dala veeeeeľa bazalky). Podľa chuti a požadovanej konzistencie pridáme nálev z rajčín a nálev z jalapeños. Všetko zamiešame a hotovo. Chipsami naberáme omáčku a ušami vypúšťame dym
!!! Upozorňujem, že to neni pravé mexické nachos, ale môj vlastný upravený recept, lebo som bola veľmi veľmi hladná, mala som strašnú chuť na štipľavé a nechcelo sa mi s tým hrajinkať.