Forum Arda.sk
September 08, 2010, 10:08:59 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Domáca fantastika  (Read 1973 times)
0ht@r
Potenciálni členovia ST
Okoloidúci
*

« on: May 26, 2009, 07:35:28 pm »

Pre mňa sú domáci autori mnohokrát na vrchole rebríčka obľúbenosti, takže zakladám tento topic, aby som sa mal kde realizovať.
V akom množstve vy čítate našu fantastiku a kto patrí medzi vašich obľúbencov? Ako hodnotíte ich kvalitu v porovnaní so zahraničnou literatúrou?

V mojom prípade vedú veci od Dušana Fabiana, ktoré sú napísané veľmi príjemným štýlom a pôsobia dosť prirodzene, navyše som metalista, takže ma vždy poteší vhodná citácia na začiatku poviedky/kapitoly. Ďalšie poradie je príliš tesné a obsiahle, aby sa dalo vypísať, ale len napríklad v ňom figurujú Jana Rečková, so svojským štýlom tvorby settingu, Ondřej Neff, či Lucie Lukačovičová. Teraz sa teším na Asfalt od Štěpána Kopřivy, ktorý by mal byť veľmi zaujímavý.
Čo sa týka kvality našej fantastiky, myslím si, že špička je na porovnateľnej úrovni so zahraničnými autormi. Samozrejme, nový Assimov sa u nás zrejme neobjaví, ale to ani nikde inde.

Samozrejme, pod domácou fantastikou myslím slovenskú a českú.
Lothmíril
Biela Rada
Okoloidúci

www.khaoskomix.com

« Reply #1 on: February 12, 2010, 11:10:17 am »

Aha na co ma upozornil facebook Smiley
http://www.straky.cz/katalog.aspx?Action=Priprav

Mimochodom toto je pekna tema, preco sme na nu nikto neodpisovali?
Ja som tiez zatazena na domacu podu, tym myslim hlavne cesku, robim to aj z akehosi pocitu spolupatricnosti, pretoze velkych zahranicnych autorov kupuje kazdy. Teda, to je hlavny rozdiel, ze knizky od Strak na vrbe som vzdy ochotna kupit a este mam z toho dobry pocit, ze som prispela. Smiley

Medzi konkretnych oblubencov teda asi Vladimir Slechta, tazko sa da obist Vrbenska, Lucie Lukacovicova je dobra ale nesadne mi to japonske ladenie,  jednym z najfascinujucejsich autorov je pre mna Pavel Rencin...

"If anything appears too easy: Question it.
If anything appears too hard: Challenge it."

Frederico Hewitt Cruz, 9th November 2007

Sam hesitated for a moment, then bowing very low: "Good night, Captain, my lord," he said. "You took the chance, sir."
"Did I so?" said Faramir.
"Yes sir, and showed your quality: the very highest."
Boromir
Členovia ST
Okoloidúci

Temný pán 13/6 (Čo sa budem pretvarovať)

« Reply #2 on: March 15, 2010, 04:14:09 pm »

Hm, ja sa slovenským autorom fantasy, scifi nevyhýbam, ale stále mi tam proste nieco chýba. Musim uznat, že Cervenákova Sekera z bronzu, runo zo zlata uz bola super. Co sa tyka ceských autorov, tak tych je prirodzene viacej a aj kvalita je uz vyssia.
« Last Edit: March 15, 2010, 04:37:21 pm by Boromir » Logged

Najlepšie internetové kníhkupectvo
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: